top of page

FAQ

Thomas To Brød. Udlært kok med 20 års erfaring som er sprunget ud som fuldtids surdejs bager.
Thomas To Brød i hjemmebageriet. Klargøring af melblandinger til surdejsbrød.
Fødevarestyrelsens glade smiley. Hjemmebageriet er godkendt!
Mikrobageriets eneste og ganske lille ovn. Rofco b10.
Surdejsbrød i hævekurve. Klar til en 18 timers lur i køleskabet.

Hvem og hvad er Thomas To Brød!?

Mit navn er Thomas. Jeg er bosat i Utterslev i København med min lille familie og vores labrador Elvis. Er udlært kok og selvlært surdejs bager. 

Thomas To Brød er en fritidsinteresse og et hyggeprojekt som helt stille og roligt har udviklet sig til et lille og meget lokalt hjemmebageri. Jeg har bagt brød som kok i snart 20 år, med gær. Jeg ville gerne lære at bage et ægte surdejsbrød, uden gær. Så jeg startede en facebook side for at dele og følge min egen udvikling. Jeg gik i gang i november 2023 - og siden da har jeg øvet mig, eksperimenteret og bare blevet endnu mere grebet af kompleksiteten og sværhedsgraden ved at prøve at opnå "det perfekte surdejsbrød". Det tog vist lidt om sig - for der gik ikke ret længe før jeg så småt begyndte at investere i mere og mere udstyr og bage brød til venner, familie og nabolaget.

Hvor er mikrobageriet!?

Jeg bager hjemme i vores fine lejligheds køkken på 2 sal, i ordentlige og godkendte rammer. Det er faktisk slet ikke så omfattende som det måske lyder - at have et mikro bageri i en lejlighed. Jeg kan nemlig nemt pakke "det lille bageri" sammen, gøre rent og gemme det hele væk når jeg er færdig.

Hvor kan man købe brødet?!


Mit brød sælger jeg ved Utterslev Torvs Gadekær i udkanten af Københavns nordvest kvarter. Jeg bruger vores lille bil, et bord og et skilt. Helt enkelt! Vedrørende gadesalg, så søger man tilladelse. Den har jeg selvfølgelig! (Skifter dog nok snart bilen ud med noget mere charmerende)!

Må man godt bare sådan bage hjemmefra!?


Ja. Vores køkken og mine arbejdsrutiner er godkendt af Fødevarestyrelsen. Det betyder at hygiejneregler, egenkontrol og risikoanalyse er fuldstændig ens som var det et "rigtigt" bageri køkken. Jeg har en mindre ovn egnet til brødbagning, fermenterings køleskabe og andet diverse bageudstyr udelukkende til brug i mikrobageriet!

Hvad kan man købe!?

Som mikrobageriets navn indikerer, så kan man købe to slags brød - hvedebrød og rugbrød. Jeg bager også hvedeboller, men dejen er den samme som hvedebrødet, bare skåret ud til rustikke boller og vendt i friskkværnet hvedekerner. Der kommer garanteret andre småting på menuen hen ad vejen. 

Hvor meget brød kan der bages!?

Så længe jeg bager hjemmefra, vil det altid være et mikro bageri. Så det er selvfølgelig begrænset mængder. Lige nu kan jeg bage pr. dag:

16 rugbrød
20 hvedebrød
10 poser hvedeboller
18 stk pizzadeje


Det er hvad jeg har plads til - det passer mig ganske fint!

Hvordan forudbestiller man!?


Man kan forudbestille ved at trykke på FORUDBESTIL BRØD knappen i menuen. Her vælger du det brød som du kunne tænke dig, antal og hvilken dag du vil hente brødet. Du tjekker ud, som var det hvilken som helst anden handel på nettet. BEMÆRK VENLIGST at du IKKE bliver opkrævet betaling ved forudbestilling. Betaling foregår med MobilePay når du henter brødet. 

Mit bageri er bygget op på en gensidig tillid til at man kommer og henter sit forudbestilte brød i det specifikke tidsrum, såvel som at jeg dukker op med dejligt, friskbagt surdejsbrød.

Hvilke tidspunkter kan man hente brød!?


Jeg holder som udgangspunkt brødsalg følgende dage:

Onsdag kl. 15-17.

Torsdag kl. 15-17.

Fredag kl. 15-17.

Lørdag kl. 9-10.

Søndag kl. 9-10.

Brødet kan afhentes ved Utterslev Torvs Gadekær. Er vejret koldt og vådt bruger jeg vores lille bil til brødsalg og ellers kan man finde mig ved min brødcykel. 


Kan man annullere sin forudbestilling!?

Selvfølgelig! Er man forhindret, må man meget gerne skrive til mig på hej@tobrod.dk for at annullere sin ordre eller bruge chat funktionen her på hjemmesiden.

bottom of page